SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Björnstorps Idrottsförening
Skidor
Bra kämpat i Båstad-Mölle
2023-09-17 12:41

Två andra platser av tjejerna och grymma prestationer av alla i gårdagens tävling Båstad-Mölle. En race report och bilder finns på vår sida på Facebook.

 

 

Ingen träning lördag 16e september
2023-09-14 09:04

Hej,

 

Ingen träning nu på lördag 16e september. Detta då i stort sett alla tränarna och fler är och åker något av loppen som Båstad-Mölle erbjuder under lördagen.

 

Idag är sista dagen att anmäla sig till något av loppen inom ramen för Båstad-Mölle. Där finns 74km, 50km och 20km att välja bland. Varför inte köra något av dessa som ett träningspass?

 

I övrigt uppmanar vi alla att på lördag köra träning på egen hand.

Skidläger Torsby Skidtunnel - Anmälan
2023-09-03 17:25
Lite information om det kommande lägret i Torsby den 20:e till 22:e oktober. Vi vill ha ett mail eller messanger (FB) meddelande till Pär paer.olsson@gmail.com eller Joakim joakim@littleland.se om ni vill följa med, en lite mer formell anmälan.

Upplägget är att vi kommer att bo i 3-bäddsrum i det boende som är i direkt anslutning till tunneln. Dvs inte samma boende som förra året då där inte fanns tillräckligt med lediga rum.

Kostnad för boende och spårkort kommer att landa på 1600-1800 beroende på hur många vi blir. Tillkommer gör kostnader för mat och städning om man vill ha det. Vi kommer att på bästa sätt försöka samåka till Torsby.
 
/Joakim och Pär
Rullskidträning för nybörjare
2023-08-28 20:01

I samband med att våra rullskidträningar drar igång kommer vi även erbjuda pass för nybörjare. Dessa pass kommer vi att förlägga kl 09:00 dvs innan den ordinarie gruppträningen som börjar 10:00. Vi har sett att detta upplägg funkat bra tidigare år.

 

Vi vill dock att man hör av sig innan (senast dagen innan) så att vi kan förbereda träningen på rätt sätt. Antingen genom ett mail till skidor@bjornstorpsif.se eller att man kontaktar oss på FB. Antingen genom messanger eller att man kommenterar på de evenemang vi har lagt ut. 

 

Första möjligheten är nu på lördag den 2e september.

 

Sommarturen 2023
2023-08-26 18:16
1 - Innan start. 2 - Fika i Harlösa. 3 - Jesper testar fällning. 4 - Målgång gäng 1. 5 - Målgång gäng 2.

Idag vaknade hela Skåne (ej bekräftat) upp till mörka mål och ihållande regn. Hmm Sommarturen kunde bli en av de blötaste turerna...

 

Men vid samlingen i Sövde var regnet bortblåst. Varmt och fuktigt, men annars riktigt bra väder för att rulla 46km i goda vänners lag. Enda tråkigheten var att Sommartursgeneralen själv, Ulf, var krasslig och bestämde sig för att inte rulla utan ta ansvar för följebilen. 

 

Bild 1 - Samling vid Sövdesjön (Vi får ordna en gul tröja till Jurek :-) )

 

Från Sövde till Löberöd via Blentarp, Veberöd och Silvåkra. Fin medvind och väldigt lite bilar. Som vanligt körde Pär fel och denna gången var det i Veberöd. Dock räckte det med lite gester och skrikande för att få klungan på rätt väg. 

 

I Harlösa väntade varmt kaffe, hembakat och massa vatten. Snyggt ordnat av Ulf och hans föräldrar. Ett stort tack från oss alla! Vi fick även träffa ägaren till nostalgimacken som berättade om hur han skapat den och även lite om alla traktorer. Med fyllda förråd (mage och vätskebälten) rullade vi vidare mot Övedskloster. 

 

Bild 2 - Fika i Harlösa

 

På väg mot Övedskloster skingrade sig molnen och solen tittade fram. Det var varmt innan och nu blev det riktigt svettigt. I spurten in mot Överskloster testade Jesper att öva lite på "fällning". Gick så där och Pär "rullade" om på sina tre/fyror. 

 

Bild 3 - Fällningen.

 

Några i gänget provade på Ulfs kunskaper i att hantera följebilen. Kan vara bra att veta för alla som läser detta att det är ok att sätta sig i följebilen för att korta sträckan.

 

Efter Övedskloster gick vägen via Björka där vi möttes av en kort, men rejäl stigning. Sen var det "sjöboslätten" ned mot Sövdesjön och "målgång". 

 

Bild 4 - Första gänget tillbaka till Sövdesjön.

Bild 5 - Andra gänget tillbaka till Sövdesjön.

 

Efter ett uppfriskande bad i Sövdesjön med helt och vattentemperatur stack vi till Glashyttan - Orangeriet för att käka lite. Beställdes inte räkmaka var det räksallad som gällde. Riktigt fint fik med sittplatser i lä och gassande sol. 

 

Vi som åkte sommarturen vill rikta ett stort tack till Ulf! Riktigt bra runda, exemplariskt fika och bra fixat med vädret. 

 

Rullskidträningen för alla grupper drar igång
2023-08-23 21:00

Lördag den 2e september rullar vi igång med rullskidträningen för alla grupper. Samling 09:45 och vi rullar iväg 10:00.

 

Våra rullskidträningar utgår som alltid från klubbstugan i Skrylle.

 

För nybörjare kommer vi att erbjuda specialträning från kl09:00 de lördagar vi har träning. Denna träning sker på begäran och är behovsanpassad. Vill ni ta del av detta så hör av er. Antingen genom att mejla skidor@bjornstorpsif.se , att ta kontakt med oss på Facebook eller via messanger. 

 

Vi tränar varannan lördag udda veckor och onsdagar jämna veckor. Samling 09:45 på lördagar och 17:45 på onsdagar.

Backträning på St Hans på onsdagar udda veckor.  Samling 18:00 på toppen av St Hans.

 

Läs mer på den här sidan - Länk.

 

 

 

 

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Björnstorps IF, 25/09 11:14 
Björnstorps IF, 03/07 09:55 
Björnstorps IF, 27/03 08:53 
Björnstorps IF, 26/02 17:37 
Björnstorps IF, 31/10 21:02