Motion, träning & tävling för alla

Välkommen till Björnstorps IF

Björnstorps IF är en löparförening och skidåkarförening i Lund med omnejd. I föreningen finns alla ambitionsnivåer representerade, från motionärer till mera drivna tävlingsidrottare.

Björnstorps IF är en förening där alla kan känna sig välkomna, oavsett ålder, ambitionsnivå och förutsättningar. Denna välkomnande atmosfär är något som vi värdesätter mycket högt och ser som en av våra största styrkor. Vi har cirka 350 medlemmar i alla åldrar.

Information från föreningens Antidopingansvarig
2021-07-03 20:51
Hej kära BIFare!

Med det nytillkomna uppdraget som antidopingansvarig kommer här en kort beskrivning av vad arbetet innebär för både klubb och individ, passande nog nu när tävlingssäsongen börjar ta fart på allvar.

Utifrån Riksidrottsförbundets antidopingregler har Björnstorps IF en antidopingplan som behandlar både förebyggandeaspekter och hur uppkomna händelser hanteras. Det är en självklarhet för vår förening att eftersträva en rättvis och hälsosam idrott.

Den träning och det tävlande vi utövar befinner sig kanske fjärran från saker som regelmässig bloddoping, men det det skadar aldrig att känna till huvuddragen i reglerna; väl informerade idrottsutövare i en sund idrottsrörelse är A och O i ett effektivt arbete mot doping.

Föreningens antidopingplan och kortfattad information om bl.a. dopingkontroller, regler och kosttillskott finns på hemsidan under Om oss. Antidopingplanen ses över årligen eller vid behov och klubben vaccinerar sig även mot doping(mer om det arbetet finns på http://www.vaccineraklubben.se).

Utöver det kan du som idrottare genomföra E-utbildningen "Ren vinnare" (https://www.renvinnare.se) eller europeiska förbundets utbildning "I run clean"(https://www.irunclean.org).

Framöver är avsikten att ha någon aktivitet som workshop eller seminarium inriktat mot doping, återkom om ni har önskemål om innehåll eller upplägg.

Rena hälsningar

/Kalle Dannestam
Gratis tävlingslinne till alla som inte fått och till barn/ungdomar som växt!
2021-06-20 21:08

Vi har fortfarande ett visst lager av tävlingslinnen från Trimtex. Ni som ännu inte fått något gratislinne sedan september 2018 har nu chansen att få ett!

NYHET! Barn och ungdomar som vuxit ur sitt gratislinne har nu möjlighet att beställa ett nytt. T.ex. om en större juniorstorlek behövs eller en seniorstorlek för första gången.

Pga Covid-19 och att lagerchefen inte kommer så ofta på träning så görs detta via postorder. Skicka namn, hemadress och vilken modell/storlek du vill ha så kommer det en blå påse i brevlådan. Skicka mejlet till mattias@collin-i-lund.se

För herrar finns modellerna Fast (väldigt tunn och lätt) i storlekarna S-XL och Run (något tjockare) i storlekarna M-XL.

För damer finns modellen Run i storlekarna XS-XL. Det finns också två av modellen Fast i XS, men det är en liten konstig modell (men väldigt lätt). Om någon vill testa ett sådant så har ni full returrätt (om etiketterna sitter kvar).

För juniorer finns modellen Run i storlekarna 130-160.

OBS! Lagret är något begränsat, men om vi får in beställningar på fler än vi har i lager, så gör vi en extrabeställning från Trimtex.

Glada hälsningar
Mattias Collin, sekreterare och tävlingslinnesutdelningsansvarig
Spring en digital Skryllemil!
2021-05-24 22:53, Löpning

Seeda dig till TCS Lidingöloppet i höst genom att springa en digital Skryllemil!

Våra pristagare
2021-04-30 15:37
Pär Olsson, Freja Bjerström och Johan Alfven

Varje år delas pris ut till årets ungdom inom löpning samt till årets seniorer inom löpning och skidåkning. Här har vi pristagarna. Nedan kan ni läsa motiveringarna.

Pär Olsson

Instruerar och inspirerar våra nya skidåkare i grundläggande skidteknik.
Alltid positiv och inspirerar alla till träning och tävling och håller sig själv långt framme i resultatlistorna.
Har koll på information som gäller skidsektionen och ser till att den kommer vidare till alla via sociala medier, på hemsidan, m m.

Freja Bjerström

Ett år med bra träningsflit och goda resultat. Trots få tävlingar så lyckades hon göra tider som räcker långt på sverigestatistiken. Så årets ungdom är Freja Bjerström.

Johan Alfven

Han kom från ingenstans och slog sig in i Sverige eliten i M45. Med två medaljer i VSM och en massa fina resultat går priset som årets löpare till Johan Alfven.

Grattis!

Kallelse till årsmöte 2021
2021-02-15 17:11
Härmed kallas alla medlemmar till årsmöte 2021 onsdagen den 24 mars kl 18.30 digitalt via länk.
Länk till alla årsmöteshandlingar kommer mejlas ut till alla medlemmar eftersom vi vill att endast medlemmar ska ha tillgång till dokumenten. Om du inte fått länken eller tappat bort den skicka ett mejl till info@bjornstorpsif.se

Varmt välkomna!

Nyheter från vår verksamhet