Motion, träning & tävling för alla

Att vara medlem i BIF

Björnstorps IF är en förening vars verksamhet fungerar tack vare alla medlemmars engagemang. Vi arbetar för att gemenskap och delaktighet ska genomsyra vår verksamhet. För att kunna uppnå detta är vi beroende av att du som medlem hjälper till på olika sätt i föreningen. Det kan till exempel vara som funktionär vid våra tävlingar eller som medhjälpare i olika uppdrag. Din delaktighet har betydelse!

Vårt medlemsregister tillhandahålls av Sportadmin och där registrerar du dig för att bli medlem och/eller förnyar ditt medlemskap genom att betala årsavgiften.

Registrera dig för att bli medlem

Medlemskap i Björnstorps IF ger dig tillgång till

• Träning och andra aktiviteter inom löp- och skidsektionernas verksamhet.
  • Erbjudande om träningsläger och resor till vissa tävlingar. Annonseras under respektive sektions hemsida.
  • Betald startavgift på vissa tävlingar vilka beslutas av årsmötet. Annonseras under respektive sektions hemsida.
  • Genom att föreningen är ansluten till Svenska Friidrottsförbundet och Svenska Skidförbundet kan du starta i tävlingsklass.
  • Klubbkläder från Trimtex
  • Fester och andra trivselaktiviteter som annonseras på föreningens hemsida.

Björnstorps IF förväntar sig att du som medlem

• Hjälper till som funktionär vid klubbens olika arrangemang.
  • Använder klubbdräkt när du tävlar i klubbens namn. Vill du ha startavgiften betald är klubbdräkt ett krav under loppet och vid ev prisutdelning.
  • För att ta del av våra subventioner (=få startavgiften betald till vissa tävlingar) du måste du vara anmäld som funktionär till minst två av våra arrangemang under året. Läs mer längre ner på sidan.

Minimikrav för att få bidrag från Björnstorp för att åka på träningsläger och landslagsläger

• Personen ska ha varit funktionär vid minst två av klubbens tävlingar det gångna året, varav en av tävlingarna ska vara Skrylleloppet eller Skrylle Challenge.
  • Personen ska aktivt delta i Björnstorps träningar.
  • Personen ska ha tävlat i Björnstorps namn vid minst 3 tävlingar under det gångna året.

Bilder och integritet

Det händer att vi i föreningen tar bilder på våra aktiviteter som sedan används på hemsida, tryckt material eller på sociala medier. Vi försöker att informera om detta så att personer som inte vill synas på bild kan undvika det. Finns du med på någon bild som du vill att vi tar bort? Skicka ett mail till info@bjornstorpsif.se

Om du som medlem tar bilder på våra aktiviteter så fråga personerna på bilderna innan du tar bilden och/eller innan du ”lägger upp” bilderna på sociala medier. ”Tagga” inte någon i bilden som inte uttryckligen godkänt det.

Funktionärsanmälan

Björnstorps IF arrangerar ett antal tävlingar varje år av främst två skäl.

• Våra arrangemang genererar betydelsefulla intäkter till vår verksamhet som gör att vi kan hålla kostnaderna nere för alla medlemmar i vår verksamhet.
  • Vi vill bidra till det skånska tävlingsutbudet. Vi vare sig kan eller vill räkna med att andra klubbar och aktörer arrangerar tävlingar, utan måste ”dra vårt stå till stacken”.

Alla medlemmar som vill ta del av våra olika subventioner (=få avgiften betald på vissa tävlingar) ska vara funktionär på minst två av våra arrangemang under året. Anmälan som funktionär genomförs separat för varje enskild tävling och instruktioner om detta meddelas medlemmar i god tid före varje tävling.

För funktionärsskapet gäller följande:

• Vi måste alltid säkerställa att vi har funktionärer på våra tävlingar. Det betyder att Björnstorpare som anmäler sig till våra egna tävlingar alltid måste räkna med att också vara funktionär.
  • Målet är alltid att alla björnstorpare som vill tävla på våra lopp också ska kunna göra det.
  • Målet är att varje medlem bara ska behöva vara funktionär på två tävlingar per år men vi kan inte garantera att det blir så.
  • Kan man inte själv vara funktionär så får man gärna hitta er personlig ersättare: tex en vän eller en familjemedlem.
  • Har man absolut inte möjlighet att vara funktionär på två tävlingar så kontakta styrelsen så försöker vi hitta någon annan uppgift som du kan hjälpa föreningen med: info@bjornstorpsif.se
Så här söker du stöd från klubbens fond för aktiva

Medlemmar kan ansöka om stöd från vår fond "Aktiva löpare och skidåkare"

• Målgrupp: Löpare och skidåkare.
  • Åldersbegränsning: Ingen
  • Avsedd för: Stödja särskilt duktiga egna produkter avseende tävlingar och träningsläger. Stödja ungdomar tom 26 år med behov som inte täcks av annan budgetpost
  • Ansökan: Skickas till info@bjornstorpsif.se.
  • Beslut: Fattas av styrelsen.
  • Vad söker du pengar till? Ange vad det är du söker pengar för samt vilket belopp du söker. Styrelsen behandlar ansökan så fort som möjligt, men sök gärna innan du åker på tävlingen.
  • För att vara berättigad: Ska du som medlem hjälpa till på minst ett av följande arrangemang, Skrylleloppet eller Skrylle Challenge.