Skidor

Träning
Informationen nedan gäller för säsongen 2021/22.
Vi utgår från vår klubbstuga på Skrylle, utom vid skidgången och om inget annat anges. Håll även koll på vår Facebooksida då det är där vi lägger ut information om ändringar måste ske i sista minuten.

Försäsongsträning Rullskidor - Perioden April -> Maj/Juni
Under den här perioden kommer vi att bedriva försäsongsträning inför en som vi hoppas möjlig tävlingssäsong under perioden Juli -> Oktober.
Fram till maj/juni har vi organiserade träningar ungefär varannan lördag. Under semesterperioden juni->augusti kommer vi att annonsera om träningar på Facebook.

De redan nu inplanerade träningstillfällena är:
17 April
24 April
1 Maj
15 Maj
29 Maj.
Förändringar kan förekomma och annonseras via Facebook.

Sommar/tävlingssäsong Rullskidor - Perioden Juli -> Oktober
Följande tävlingar är de vi på något sätt siktar på att ta oss till. Just nu är läget osäkert kring vilka tävlingar som blir av. Om det blir tävling eller så kallat motionslopp där man inte tävlar alls i egentlig mening.

Båstad-Mölle 5 Juni, Båstad-Mölle åket. Inte tävling för andra än elit.
DM Rullskidor Osäkert om det blir av, men brukar vanliga år arrangeras i början av augusti. Har senaste åren körts på Ring Knutstorp.
Sommarturen  22 augusti. Ingen tävling, men väldigt bra ändå. Vår egen långrull som är öppen för alla oavsett klubbtillhörighet.
Nybrorullen Brukar arrangeras i början av september. Mycket bra lopp för att seeda sig till Vasaloppet.
Klarälvloppet 18-19 september. Rullskidor 60km och 90km på cykelväg.
Åsracet, DM i backe  3 oktober. Planeringen har påbörjats av vår egen tävling.

Gruppträningar - Rullskidor inför kommande vintersäsong 2021/22

Lördagar jämna veckor med start den 4/9 kl 9.45 och

Onsdagar ojämna veckor med start den 8/9 kl 17.45.

Träningschema för Rullskidor - 2021/22

Här kommer ni att hitta de olika träningarna och tänkt upplägg - Länk.

Skidgång

Onsdagar jämna veckor med start den 15/9 kl 18:00. Samling toppen av St Hans backar.

Träningsgrupper

Vid träningstillfällena delar vi in oss i grupper allt efter erfarenhet.

Prova-på

Klubben har 3 par rullskidor för utlåning. 2 par med Salomonbindning och1 par med Rottefellabindning. Det finns även stavar till utlåning.

Vilken teknik lär vi ut?

Inom Björnstorps IF erbjuder vi skidträning (vid god snötillgång) och rullskidsträning enligt klassisk teknik. Vi har i dagsläget inte möjlighet att erbjuda träning som fokuserar på skate-tekniken.

Teknikträningar - Filmer

Vi använder en app som heter Coachs Eye för att filma och studera er teknik. Filmerna exporterar vi till Youtube så att ni själva kan analysera er teknik i efterhand.

Skidträffar

Vi bjuder in medlemmar till olika skidträffar där ni kan inhämta kunskap av olika slag. Håll utkik på hemsidan så du inte missar bra föredrag och specialträning. Vi ser alla fram emot en trevlig och givande skidträningar i trevlig gemenskap.

Resor till tävlingar

Vi ordnar resor till ett antal lokala och internationella tävlingar. Se vår årskalender för allt som vi erbjuder i år. Allt beror så klart på intresse och snötillgång. Håll utkik på vår hemsida samt på vår sida på Facebook.