Skidor

Träningsschema Skidsektionen - Säsongen 2019/20
2019-08-26 22:14
Hej Skidvänner,

Lördagen den 7/9 är det säsongsupptakt och uppstart av våra träningar på barmark. Vi samlas 10:00 utanför klubbstugan för gemensam information och sedan delar vi upp oss i träningsgrupper efter förmåga.

Grupp 1 - För oss där rullskidor är något nytt, eller om man känner att grunderna är något jag behöver repetera.
Grupp 2 - För oss där grunderna sitter någorlunda och vi tar oss fram obehindrat uppför som utför. Fokus ligger på att finslipa tekniken och att få upp tempot i åkningen.
Grupp 3 - Fokus på finslipning av teknik (gäller alla och alltid) samt distans och fart.

Vi har ett antal rullskidor och stavar (av vissa längder) för utlån. Pjäxor och hjälm är något du behöver ordna med själv.

Efter uppstarten den 7/9 rullar träningarna på enligt följande schema:

Rullskidträning
Lördagar jämna veckor, samling 09:45 vid klubbstugan i Skrylle
Onsdagar ojämna veckor, samling 17:45 vid klubbstugan i Skrylle

Skid/Stavgång
Onsdagar jämna veckor, samling 18:00 på toppen av St Hans backar i Lund

Vi kommer även att anordna träningar för speciella tillfällen. Håll utkik på vår sida på Facebook.

Vi har ingen träningsavgift utan enbart medlemsavgift. Det är ok att komma och prova på att träna med oss någon gång för att sedan bli medlem.

Hälsningar,
Skidledarna
DM i Rullskidor - Resultat
2019-08-07 21:47
Idag var vi några som körde DM i rullskidor uppe på Ring Knutstorp anordnat av IFK Helsingborg.

Tre av fyra åkare på pallplats i respektive åldersklass fördelat på 2st första placeringar och 1st tredje plats.  Härligt att se.

Extra tack till Stefan som hängde med som moraliskt stöd och inte minst langade dricka till oss åkare.

Sommarturen 2019
2019-07-31 20:52
Lördagen den 24 augusti kl 09:00 är du välkommen att hänga med på årets sommartur. Vi kör i år en rundbana (se länk längre ned) och både startar och avslutar vid klubbstugan i Skrylle.

Anmälan via evenemang på FB - Länk.
Alla är välkomna oavsett klubbtillhörighet.

Upplägg
Kl 09:00 startar vi från klubbstugan vid Skrylle och rullar via Södra Sandby, Flyinge, Holmby, Löberöd, Harlösa, Revingeby Södra Sandby och tillbaka till Skrylle. En sträcka strax under 50km som vi avverkar i "snacketempo".
Vill man vila eller bara åka delar vill vi att man meddelar detta genom en kommentar i evenemanget på FB. Vid behov kan vi ordna en följebeil/cykel som några turas om att använda.

I Löberöd stannar vi för en längre paus där vi äter medhavt fika och kanske byter tröja. Det finns även möjlighet att köpa fika på ICA i Löberöd. Både kaffe och macka eller bulle.
När vi så är i framme tar vi man en dusch på Activ (35kr)  och sedan är det gemensam lunch på restaurangen vid Skrylle (på egen bekostnad).

Om du bara vill vara supporter och äta lunch med oss på restaurangen går det alldeles utmärkt.

Rundan

Packlista (i ryggan/magväskan du har med dig)
Vätska
Reservspetsar (holkar)
Fika (kan också köpas i Löberöd)

Packlista (i väska att lämna i Klubbstugan)
Ombyte och duschgrejor.

För anmälan se FB.
DM tävling i rullskidor
2019-07-15 19:39

7/8 arrangerar IFK Helsingborg en DM-tävling i klassisk stil på Ring Knutstorp.

Anmälan via tävlingskalendern. Där kan du även passa på att anmäla dig till Åsracet.

Anmälan till Åsracet 2019 är nu öppen
2019-06-21 08:18
Nu är anmälan öppen till Åsracet 2019.
Läs mer här: http://www.bjornstorpsif.se/sida/?ID=255369
Anmälan sker via tävlingskalendern: http://ta.skidor.com/
Skidsektionens Årskalender 2019/20
2019-04-28 16:43
Hej,

Så här ser det preliminära programmet ut för säsongen 2019/20 inom skidsektionen:

12/5 Försäsongsträning. Samling 09:00 för nybörjare. Kl 10:00 rullar grupp 2 och 3 iväg på sitt träningspass.

26/5 Försäsongsträning. Samling 09:00 för nybörjare. Kl 10:00 rullar grupp 2 och 3 iväg på sitt träningspass.

Början Juni (exakt datum ej ännu satt), Danmarksturen. Tåg över till Köpenhamn och sedan rullar vi i lagom tempo upp till Helsingborg.

24/8 Sommarturen. Vår traditionsenliga sommartur. Rutt ej ännu fastlagd, men vi startar i närheten av Skrylle/Lund för att åka till en plats där det finns både bad och mat.

7/9 Säsongsupptakt vid klubbstugan i Skrylle. Träning med alla grupperna. Därefter kör vi rullskidträning med alla grupper varannan onsdag och varannan lördag, varvat med backträning på St Hans backar de onsdagar vi inte rullar.

6/10 Åsracet 2019. Vår årliga rullskidtävling uppe vid Söderåsen. Detaljer och hur man anmäler sig återkommer vi med.

Björnstorps IF, 11/09 19:40
Björnstorps IF, 22/08 08:04