Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Björnstorps Idrottsförening
Skidor

Åsracet 2020 - Uppdatering
2020-09-10 21:21
Det är med glädje vi kan meddela att vi ökar gränsen för antalet tävlande i Åsracet till 90 åkare. Detta är möjligt då vi efter kontakt med FHM och Polismyndigheten fått tillåtelse att öka antalet deltagare. Allt under förutsättningen att vi delar upp tävlande i två startgrupper med åtskilda starttider. 

Vi återkommer inom kort med vilka klasser som startar i vilken startgrupp och vilken starttid som gäller för respektive klass. Vi behöver några dagar till på oss för att få ordning på de sista detaljerna. 

Uppdaterad (2020-09-10) inbjudan finns här - Länk.


Sommarturen 2020 - Rullskidor
2020-07-19 10:06
Björnstorps IF i samarbete med Rullskidcenter inbjuder härmed till vår årliga sommartur.

Vem - Alla som kan åka 46km rullskidor i medeltempo. Vill man hänga med, men inte fixar hela sträckan har du ändå möjlighet att hänga med och hjälper oss då att köra följebilen. Det är öppet för alla att följa med oavsett föreningstillhörighet. 

När/var - Lördag 22e augusti kl 09:00. Vi startar 09:00 vid Bollhuset i Lund. Vi rullar sedan via Värpinge - Flädie - Borgeby - Löddeköpinge - Barsebäck - Häljarp - Assmundtorp - Landskrona. I Landskrona är målet vid Rullskidcenter där Patrik tar emot oss. Här kommer att finnas möjlighet till dusch och om man anmält det även få lunch. Sträckan är 46km och ses här - Länk

Hur - Man tar sig själv till Bollhuset i Lund. Här kommer att finnas möjlighet att lägga väskor med ombyte, extra handskar, stavar etc i en följebil. Sedan rullar vi medeltempo upp till Landskrona. Ett stopp är planerat till norr om Järavallen där vi stannar för medhavd fika. Väl uppe i Landskrona duschar de som vill på Puls Arena (samma hus som Rullskidcenter) innan vi äter lunch. Lunch kräver anmälan, se nedan. Rullskidcenter kommer att hålla butiken öppen och vara vår värd på plats. Rullskidcenter ligger c:a 500 meter från Landskrona Tågstation och det är som man tar sig tillbaka till Lund eller annan destination.

Anmälan - Om man vill ha lunch till självkostnadspris måste man anmäla detta via mejl till skidor@bjornstorpsif.se.  Senast Söndagen den 15e skall den anmälan vara gjord. För att bara hänga med att åka Sommarturen utan lunch krävs ingen föranmälan, men markera gärna deltagande via vårt evenemang på FB. 

Ta med - Ta med eget fika om så önskas. Extra kläder och dryck efter eget behag. 

Följebil - vi kommer att ordna så att en följebil följer oss längs vägen. Här kan man lägga ombyte,  duschgrejor och fika. Vill man inte rulla hela vägen så meddela oss detta för då ser vi gärna att du kan vara en av några chaufförer av bilen. 
Åsracet 2020
2020-07-18 19:44
Även i år kommer vi att arrangera vår tävling uppe på västra kanten av Söderåsen - Åsracet.

Nu går det att anmäla sig till tävlingen via tävlingskalendern och via den här länken hittar ni inbjudan

Vi har i dagsläget valt att begränsa antalet deltagare till 45st för att hålla oss till gällande riktlinjer. Uppdateringar kan komma att ske om FHM ändrar sina riktlinjer. Håll koll på den här sidan, men även vår sida på Facebook.
Säsongsupptakt 2020/21
2020-07-14 19:47
Hej,

Lördagen den 5e september drar vi igång med gruppträningarna inför säsongen 2020/21. Vi samlas 09:45 utanför klubbstugan på Skrylle. Träningen sker i små grupper och enligt FHM riktlinjer som gäller den 5e september. 

För er som är rena nybörjare och eventuellt behöver låna utrustning ber vi er att höra av sig innan via mail till skidor@bjornstorpsif.se så att vi kan förbereda utrustningen. Vi har ett antal stavar, rullskidor och pjäxor i mindre storlekar (40, 41) till både dam och herr. Hjälm tar man med egen. 

Det händer lite saker innan den 5e september som t.ex.:
- DM rullskidor på Ring Knutstorp, den 18-19 augusti. Se inbjudan från IFK Helsingborg på Faceboodk. Anmälan via tävlingskalendern (ta.skidor)
- Sommarturen, 22 augusti. Anmälan via vår sida på FB eller mail till skidor@bjornstorpsif.se.


/Tränarna
Sommarkläder för rullskidträning
2020-05-23 10:10
Hej,

Vad är bättre än att ge sig ut på rullskidor i vårsolen, så vänta inte med rullskidträningen till höstrusket. Vad gäller träningskläder har vår fina klubbkollektion som nyligen fanns att köpa genom webshopen och nu kompletterar vi från skidsektionen med kläder vars färger passar väldigt bra för rullskidträning så att bilister och andra trafikanter skall se oss komma farandes. 

Tröja kommer att finnas för 50kr att beställa inom en snar framtid, men vi börjar med att öppna för att beställa jacka och tights. Kläderna kommer från Lager 157 och vill man prova hänvisar vi till Lager 157 t.ex. i Lund. Samtliga plagg kommer att ha tryck med Björnstorps IF på. Mer detaljer om jackan och tights finns i beställningsformuläret och ni kan öppna formuläret utan att direkt behöva beställa. 

Färg på jackan är lysgul för herrar, röd för damer och tightsen är svarta. Priserna är svårslagna med 200kr för jacka och 100kr för tights. 

Länk till beställning: https://forms.gle/mgcRdmVp7kYc4CwW7 

Sista dag att beställa är fredag 29/5.
Årskalender säsong 2020/21 - Skidsektionen
2020-05-14 21:48

Träningsinformation 
 • Rullskidträning
  • Lördagar, jämna veckor, kl 09:45 (Start 5/9)
  • Onsdagar, ojämna veckor, kl 17:45 (Start 9/9)
Samling vid klubbstugan i Skrylle
 • Skidgång
  • Onsdagar ojämna veckor 18:00 på toppen av St Hans backar. (Start 16/9)

 • Våra populära tjejträningar från förra säsongen kommer att planeras upp under hösten.

Vi planerar att genomföra följande tävlingar, resor och arrangemang
 • Sommarturen , 22 augusti
 • Säsongsupptakt, 5 september, klubbstugan Skrylle
 • Gemensam resa till Kongevejsløbet utanför Köpenhamn, 13 September
 • Åsracet , 4 oktober 2020, tävling DM arrangerat av Björnstorps IF
 • Resa till Kort och Tjejvasan, 26 27 februari 2021
 • Resa till Birkebeinerrennet , 20 mars 2021
Håll utkik på vår sida på Facebook där vi lägger upp spontanträningar och andra infall. Det är även fritt fram att fråga om hjälp med ett teknikpass eller bara att man känner sig sugen och vill köra ett pass tillsammans med andra. 

Att träna med Björnstorps IF Skidsektion
 • Alla är välkomna. Nybörjare som erfaren skidåkare.
 • Vi har inga träningsavgifter utöver medlemsavgiften.
 • Vi nivåanpassar alltid vår träning. Är du nybörjare så tveka inte att kontakta oss. Vår nybörjarträning kostar inget.


Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Björnstorps IF, 02/05 19:39 
Björnstorps IF, 06/02 15:26 
Björnstorps IF, 18/09 08:12 
Björnstorps IF, 22/08 08:04