SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Björnstorps Idrottsförening
Skidor

Arbete längs gång/cykelväg mellan Dalby och Södra Sandby
2021-10-16 10:05

Hej,

 

Skånska Energi kommer att utföra grävarbete för att lägga ned nya elledningar mellan Dalby och den nya kraftledningen dom dragit mellan Skrylle och Södra Sandby. Detta kommer högst troligen inte att påverka vår rullskidträning på den här sidan nyår, men under 2022 kommer vi troligen inte att kunna använda cykelvägen ned mot Sandby. T-korsningen där vi kan välja att köra mot Södra Sandby eller Dalby kommer inte att blockeras.

 

Cykelvägarna kommer att sopas varje dag efter avslutat arbete. Där kan förekomma att asfalten är uppgrävd, men då kommer detta att vara noga utmärkt och så kallade chikaner kommer att sättas upp för att tydlig markering. 

 

Vi har bra dialog med entreprenören och dom är medvetna om hur flitigt vi och andra använder denna cykelväg. 

 

Etapp 1

Dom börjar röja och gräva från Dalby upp mot Skrylle under Oktober -> December.

Minimal påverkan på själva cykelvägen under kvällstid. Cykelvägen kommer att sopas innan arbetet avslutas 16:00.

Vi kommer att kunna använda cykelvägen under vår träning.

 

Etapp 2
Grävarbetet fortsätter ned mot Södra Sandby under Jan -> Mars.

Troligen blir det svårt för oss att använda cykelvägen för rullskidträning. Under den här perioden kommer vi använda cykelvägen mot Dalby och köra rullskidpass på vägar runt om Dalby.

Eller så samlas vi vid Tvätten i Sandby och utgår därifrån.

 

Här finns en karta - länk.

Åsracet 2021 - Resultatlista
2021-10-03 17:38

Nu finns resultatlistan för Åsracet 2021 att tillgå här - Länk.

 

Årets tävling blev inte som vi förutspått en blöt historia, men däremot hade vi inte bara backen emot oss utan även rejäl motvind från sydöst. De första 3km blev annat än en lätt uppvärmning innan stigningen i Åvarp.

 

Vi från Björnstorps IF Skidsektionen vill tacka alla deltagare i Åsracet. Det är ju ni som gör tävlingen. 

 

Sen vill vi även passa på att tacka våra sponsorer Rullskidcenter, Enervit och Båstad Mölle.

 

Sen inte att förglömma vår tidtagare Per Månsson och sjukvårdare Gunilla Molvén. 

 

Vi ses nästa år. Samma backe med förhoppningar på ett bättre väder. 

 

 

Nu startar rullskidträningen inför säsongen 2021/22
2021-09-06 22:33

Lördag 11/9 kl 10:00 drar vi igång med rullskidträningen inför kommande säsong. Vi samlas utanför klubbstugan på Skrylle (huset vid spårkartorna) och går igenom upplägget för säsongen. 

 

Alla är välkomna oavsett nivå och vi kommer att dela upp oss i grupper efter förmåga.

 

Har man inte åkt rullskidor tidigare och vill prova på kan vi ordna så att någon av våra tränare finns på plats redan 09:00 så att ni i lugn och ro kan få prova på att åka rullskidor. Är detta aktuellt behöver ni kontakta oss på via mail skidor@bjornstorpsif.se

 

Vi har även ett antal rullskidor och stavar för utlån om man tänker sig att prova på ett par gånger. Vi har skidor utrustade med bindningar för både rottefella och salomon-systemen. Hjälm och skidskor får man ha med sig egna. Även här vill vi att ni hör av via mail (skidor@bjornstorpsif.se) er innan så att ni vet att vi har skidor då det räcker.

 

För att träna med oss räcker det med att vara medlem (500kr). Medlemsavgiften behöver inte vara betald innan första passet, men om ni bestämmer er för att fortsätta träna med oss skall medlemsavgiften vara betald.

 

Vi kommer att bedriva rullskidträning varannan lördag (jämna veckor) och varannan onsdag (udda veckor). Sedan kommer vi även att köra stavgång (också känt som skidgång) i Sankt Hans backar de onsdagar (jämna veckor) vi inte har rullskidträning. 

 

Träningsprogram och kalender kommer att uppdateras under veckan. Vi kommer även att lägga in träningspass på Söderåsen inför klubbens egna tävling Åsracet och ett träningsläger med både fys och rullskidträning. 

Sommarturen 2021 - Rullskidor
2021-08-12 20:28

Björnstorps IF inbjuder härmed till vår årliga sommartur.

 

Vem - Alla som kan åka 49km rullskidor i medeltempo. Vill man hänga med, men inte fixar hela sträckan har du möjlighet att välja ett kortare alternativ eller hoppa in i följebilen. Det är öppet för alla att följa med oavsett föreningstillhörighet. 

 

När/var - Söndag 22e augusti kl 09:00. Vi startar 09:00 (samling i god tid innan) från Småbåtshamnen i Höganäs. Vi rullar sedan via Höganäs - Lerberget - Viken - Döshult - Mjöhult - Farhult - Jonstorp - Rekekroken - Södåkra - Brunnby - Nyhamnsläge - Höganäs. Åter i Höganäs kommer att finnas möjlighet till dusch. Sträckan är 49km och ses här - Länk

 

Hur - Man tar sig själv till Småbåtshamnen i Höganäs. Här kommer att finnas möjlighet att lägga väskor med ombyte, extra handskar, stavar etc i en följebil. Sedan rullar vi medeltempo runt rundan.

Tempot är socialt snacketempo. Det är ingen tävling. Tröga hjul (minst treor) för de som känner sig lite snabbare och starkare. Om man känner sig lite otränad funkar tvåor alldeles utmärkt. Ett stopp är planerat vid Gustavs Plats i Rekekroken där vi stannar för medhavd fika. Väl tillbaka i Höganäs duschar de som vid Kvickbadet innan vi äter lunch. Lunch kräver anmälan, se nedan. 

 

Anmälan - Om man vill ha lunch till självkostnadspris på Restaurang Bryggan måste man anmäla detta via SMS till Lennart Svensson (0708595907) för att vara säker på att få plats.  Senast fredag den 20eskall den anmälan vara gjord.

För att bara hänga med att åka Sommarturen utan lunch krävs ingen föranmälan, men markera gärna deltagande via vårt evenemang på FB. 

 

Ta med - Ta med eget fika om så önskas. Extra kläder och dryck efter eget behag. 

 

Följebil - vi kommer att ordna så att en följebil följer oss längs vägen. Här kan man lägga ombyte,  duschgrejor och fika. Vill man inte rulla hela vägen kan antingen korta rundan (alternativ kommer att finnas) eller att man hoppar in i följebilen. 

En Björnstorpare till Skidgymnasiet i Torsby
2021-05-11 21:27
Erik

En glädjande nyhet! 


Vår Erik Callmer har kommit in på skidgymnasiet i Torsby vilket vi tycker är extremt roligt och det skall bli spännande att följa Erik i denna "plantskola". Vi passade på att intervjua Erik inför kommande skolstart.

 

"Först ett stort grattis från oss i Björnstorps IF till din plats på Skidgymnasiet i Torsby.

- Tack.

 

Berätta lite kort om dig själv?

- Jag är 16 år gammal, född samma dag som min pappa den 26 januari 2005 och bor i Lund. Just nu går jag sista året i nian på Tunaskolan i Lund. Har hållit på med många idrotter sen jag var liten som t.ex. innebandy, fotboll och ishockey.

 

Hur kom du in på längdåkning?

- Jag har testat lite rullskidor för många år sedan, men intresset för längdåkning väcktes under sportlovet 2019 då jag var i Orsa Grönklitt. Vi såg VM i längdskidor på TV och då tänkte jag att detta kunde vara något för mig.

 

Hur fortsatte du när ni kommit hem från sportlovet?

- Efter sportlovet testade jag rullskidor lite mer på riktigt. Fick låna pappas gamla rullskidor för klassisk stil, men jag körde nog mest skate på dom ändå. Efter det köpte vi ett par egna rullskidor till mig och då fastnade jag ordentligt för att träna på rullskidor.

 

Satte du upp något mål med din träning?

- I början var träningen mest sporadiskt med fokus på Kortvasan 2020. Under sommaren 2019 började pappa prata om Ungdoms SM och även Ungdomsvasan. Jag visste knappt om att jag faktiskt kunde anmäla mig till Ungdoms SM, men jag blev sugen och anmälde mig till både USM och Ungdomsvasan.

- För att få möjlighet att träna på snö åkte vi upp till Skidome i Göteborg och där var jag med på ett träningspass med Johan Ohlsson.

 

Hur har din träning sett ut under 2020?

- Januari 2020 pratade jag med min löpcoach Arne om att jag verkligen ville fokusera på min träning och den övergick till att bli mer seriös. När jag brukade mer allvar med löpningen under 2019/2020 kunde jag se att jag fick bra resultat från min träning. Speciellt under sommaren 2020 då jag kunde bygga upp en bra fysik.

- Nu är det mycket fokus på tekniken när jag kör rullskidor och längdskidor.

 

Har du tävlat något på rullskidor?

- DM på ring Knutstorp 2020 var min första tävling och där blev jag 1a i klass H15.

- Åsracet 2020 var min andra tävling på rullskidor och då var jag lite förkyld. Trots detta blev jag tvåa i ungdomsklassen.

 

När väcktes tanken kring att gå skidgymnasiet?

- Efter USM tränade jag mer och mer. Jag hade en del tankar kring mål och om jag kunde satsa på det här med skidåkning. Det är ju inte så lätt att satsa på skidåkning när man bor i Lund., men jag var ju intresserad.

- För mig har skidgymnasiet alltid varit något som är bara i Mora. När jag under hösten 2020 var på skidläger i Torsby skidtunnel insåg jag att ag skidgymnasium finns på fler ställen än Mora, som Torsby och Ulricehamn. Under lägret i Torsby fick jag bra kontakt med de som jobbar på skidgymnasiet och dom tyckte det att var kul att någon från Skåne ville satsa på längdskidåkning.

 

Så vilket skidgymnasie blev det?

- Stjärneskolan i Torsby där skidgymasiet ligger.

- Samma skola som till exempel Gunde Svan, Hanna Falk och Stina Nilsson har gått på.

 

Vad tycker familjen om att du sticker till Torsby?

- Tråkigt att det blir tomt, men min farmor bor i Mellerud och vi har sommarstuga i Mellerud så det blir inte så långt bort från släkten ändå. Familjen är glada för min skull, men värst är det för mina kompisar. Dom har inte fattat varför jag skall göra detta. ”-Varför skall du bli skidåkare när du kommer från Skåne?”.

- Jag ser nu jättemycket fram emot att börja i Torsby till hösten och få mer kvalitet i skidåkningen. Nu gäller det att förbereda sig så att man har en bra grund för att kunna träna."

Åsracet 2021
2021-05-03 20:49

Hej,

 

Nu finns anmälan till Åsracet 2021 öppen i tävlingskalendern. Vi hoppas och tror verkligen på att Åsracet går att arrangera under vanliga förhållanden. Datumet är som vanligt första söndagen i oktober: 3/10 och tävlingen är DM klassad.

 

Inbjudan finns under evenemanget i tävlingskalendern som du hittar via den här länken: ta.skidor.com (öppnas i nytt fönster).

- I fältet SDF väljer du ditt distrikt. T.ex. Skånes Skidförbund

- I fältet klubb väljer du din klubb: T.ex. Björnstorps IF.

- Väl inne i Tavlingskalendern måste du ställa in säsongen på 2021/2022 för att Åsracet skall synas. Finns att välja uppe till höger.

 

/Tävlingskommittén

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen