Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Björnstorps Idrottsförening
Motion, träning & tävling för alla

Välkommen till Björnstorps IF

Björnstorps IF är en löparförening och skidåkarförening i Lund med omnejd. I föreningen finns alla ambitionsnivåer representerade, från motionärer till mera drivna tävlingsidrottare.


Björnstorps IF är en förening där alla kan känna sig välkomna, oavsett ålder, ambitionsnivå och förutsättningar. Denna välkomnande atmosfär är något som vi värdesätter mycket högt och ser som en av våra största styrkor. Vi har cirka 350 medlemmar i alla åldrar.

Webbshoppen för löparkläder nu öppen!
2019-09-11 19:40
Nu går det att beställa från vår löparkollektion från Trimtex! 

Det är förstås fritt fram för alla medlemmar oavsett sektionstillhörighet att beställa!

Webshoppen  stänger den 25 september 2019 med förväntad leverans i vecka 46

Vi rekommenderar att använda Chrome eller Firefox som webläsare för att det ska fungera på bästa sätt – att t.ex använda Explorer kan göra så att det blir problem

För att komma in i webshopen:

Alt. 1: Om man redan är kund och har handlat hos Trimtex tidigare – Klicka på ”Logga in” och logga in med egen e-mail och lösenord.

Alt 2: Skapa nytt konto

När man loggat in/skapat nytt konto så trycker man på "Mitt Trimtex" och då kommer det upp en ruta som heter ”Teamkod för inloggning” där fyller man i teamkoden: Bjornstorp19 och klickar på ”lägg till nytt företag/klubb”.

Då kommer klubbens namn upp och klickar man på texten ”Besök teamshopen” kommer man in så man kan beställa kläder.

Tänk på att titta noga i storleksguiden och ta mått! Vissa har upplevt framförallt jackan som ganska liten i storleken och har behövt gå upp en storlek. Vi har ingen provkollektion hemma, så fråga gärna klubbkompisar som redan har kläderna om hur de upplever funktion och storlek!
Löpning
Torsdagsträning i Staffanstorp även 29 aug
2019-08-29 13:04, Löpning
Vid en inspektion idag visade det sig att omläggningen till nya löparbanor på centrala idrottsplatsen i Lund ej ännu är klart! 

Därför tränar vi även torsdagen 29 augusti på Staffansvallen i Staffanstorp. 

Vänligen hjälp till och sprid denna informationen bland våra medlemmar.

Välkomna på dagens träning!på dagens träning!
Helgen i Huddinge
2019-08-22 08:04
Veteran SM i Huddinge 2019

Vi var 7 som åkte upp i minibuss tillsammans för boende på Scandic vid Kungens Kurva och tävlade på Källbrinks IP i Huddinge. I bussen ingick 4 aktiva från Björnstorp (Lina, Annika, Camilla och Max), 2 aktiva från Ystad IF (Henrik och Peter) samt givetvis allas vår gemensamma coach Arne. Utöver dessa anslöt Ann-Margret, Lennart och Mikael med egna bilar.

Till att börja med får vi konstatera att det varit väldigt fina dagar i Huddinge. Stämningen och sammanhållningen har varit på topp och vädret har varit gynnsamt med molnigt och bra vindförhållanden.

Nedan följer en sammanfattning från coach Arne vad gäller deltagarna från Björnstorp samt medresenärerna i bussen från Ystad.

Björnstorp hade 20 starter 14medaljer. 
Ystad Henrik Nordh och Peter Bengtsson 5 starter 5 medaljer.

Arne: En fantastik helg med gemenskap och tävlingar där alla gjort sitt yttersta.

Ann-Magrets 800 fantastiskt där hon ligger i rygg i 600m och avgör på upploppet. Bara 1,1 sekunder från det svenska rekordet och gör ytterligare 3 bra lopp.
Det var längesen Ulla Littenheim hade en sådan motståndare

Lina: mångkamperskan som gör 100 och 200 , längd samt avslutar med ett guld i höjd.  

Annika vars 800 var det bästa loppet även om dagens 400 var väldigt bra. Sedan sprang hon sprint i både 100 och 200 och tog silver utan att aldrig tränat sprint. Blev även guld på 1500 m efter ett lopp som löptes fortare och fortare.

Camilla gör ett väldigt bra 5000 där hon låter ett par andra dra iväg i början för att sedan komma ikapp och gå iväg. -Även idag ett stabilt lopp.  2 guld är inte illa. 

Max gör ett jättetappert lopp på 5000 men blir slagen på upploppet och blir 4. Sprang taktiskt på 3.000 meter hinder för att försöka spara energi och säkra silvret. Gör idag ett fantastiskt 10.000 både löpmässigt och taktiskt, och vinner ett brons. 

Henrik hamnade i en svår sits på 800 där han drog men blev passerad av två löpare på upploppet. 1500 drog Henrik från start till mål och bärgade guldet.

Peter tar silver i 800 och även ett brons på 200 m ,gör ett väldigt bra 400-meters lopp och säkrar sitt förstaguld.

Mikael hade som mål att gå på 21:40 och blir 4 på 21:20, sedan 10000 m med mål 45 mindes 1:48 per varv, här gör han ännu ett kanonlopp efter sina resurser, 5 på 44:45. 

Tack för denna gång// coach
Löpning
Torsdagsträning i Staffanstorp i sommar
2019-07-10 13:25, Löpning
Löparbanorna på Lunds IP läggs om under sommaren därför tränar vi på Staffansvallen i Staffanstorp.
Richmond Park Half Marathon – eller hur allt är facebooks fel (Helena Zander)
2019-07-10 08:20

Det börjar nog så oskyldigt. Jag sitter och slösurfar och halkar in på facebook. Scrollar i flödet, och plötsligt dyker det upp. Inlägget som får mig att klicka på en länk och förflytta mig från halvliggande i kontorsstolen till att sätta mig rakt upp och börja läsa. Lopp i London, varav ett går av stapeln när vi är där på långhelg. Halvmara visserligen, vilket är ungefär 2 mil för långt för att passa mig. Men ändå... springa kommer jag ju att göra i vilket fall som när jag är där, och man kan ju alltid ta ett lopp som ett träningspass.

 

Några dagar senare är allt klart. Sambon har vidtalats och åtagit sig att ta mig dit, för att sedan avvika och parkera sig på ett kafé i den närliggande metropolen East Sheen, vars största sevärdhet är The Triangle, en del av ett kvarter som med viss fantasi kan liknas vid en triangel. 

 

Det är race day och vi är på plats. Först tunnelbana och sedan buss. På bussen finns även några andra löpare, och den sista biten till fots är vi ett litet lämmeltåg på säkert 7-8 personer som målmedvetet traskar mot tävlingscentrum. Då ser jag dem. Till vänster, ute på ett fält står de – en flock på säkert 20 hjortar som uppmärksamt iaktar oss och verkar fundera över den oväntade tillströmningen av människor i deras del av parken en solig lördagsmorgon. Jag gräver i väskan efter mobilen för att föreviga det hela, men inser att vissa ögonblick gör sig bäst utan kamera och låter handen sjunka. 

 

Nummerlappen är uthämtad, väskan inlämnad, mobil och energibar instoppade i mitt flipbelt. Hjortarna – som tävlingsinfon noggrant påpekat inte får störas och skall tas stora lovar runt om man träffar på dem utmed banan – har avvikit till mer fridfulla delar av parken. Då drar den igång, den Friskisliknande uppvärmningen som lyckas få ca 350 löpare att studsa på stället under trädkronorna. Jag konstaterar att det inte i alla fall inte är samma musik som den vi får ta del av på CIP, och studsar glatt med. 

 

Starten går, och jag hittar ett lagom tempo. Det är varmt – ca 25 grader – och grusstigen ryker så det bildas stora moln omkring oss. Banan är en 4-varvsbana med en blandning av grusstig, asfalterad gång/cykelstig och gräsfält. Första varvet går åt till att bekanta sig med bansträckningen, konstatera att det är välskyltat och att det finns gott om funktionärer. Andra varvet utnyttjar jag vätskestationen som kommer kort efter varvningen. Här är det inga små muggar a la Göteborgsvarvet, utan hela flaskor med vatten som delas ut. Det finns bara ett aber – vatten som är minst lika varmt som omgivningen är inte det man längtar mest efter en varm sommardag utan minsta fläktande bris. 

 

Ut på tredje varvet. Speakern nämner mitt namn och kommer med pepp som ger mig lite extra energi. Halvvägs in på varvet känner jag att det är dags för det tyngre artilleriet. Halar fram min bar ur bältet, noterar att jag i alla fall inte kommer att bryta några tänder på den, och tar några giriga tuggor. 

 

Fjärde varvet. Nu är det tufft; så här långt har jag inte sprungit på länge och musklerna i både framsida lår och rumpa får bekänna färg. De knotar men fortsätter troget att göra sitt jobb. Jag räknar ned i både kilometer och miles och äntligen närmar jag mig målportalen. Passerar skylten som förkunnar ”Sprint finish starts here” och konstaterar att så mycket sprint blir det inte idag, även om jag lyckas få till en liten fartökning. 

 

I mål blir jag belönad med en medalj, en t-shirt, en vattenflaska (sval den här gången), en liten godispåse med fem colaflaskor och en påse kryddade majskorn. Bananen och den plastinpackade lilla torra kakan får vara. Ler inombords av min annorlunda uppladdning i form av en gårdagskväll på Michelinstjärneförsedd restaurang med sexrätters avsmakningsmeny och några glas vin till det. Byter ett svettigt Björnstorpslinne mot en torr och skön finisher-tshirt och går på trötta ben mot busshållplatsen. Konstaterar att ibland är allt som krävs för en dag utanför lådan bara ett inlägg i ett facebookflöde.

Nyheter från vår verksamhet