Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Björnstorps Idrottsförening
Skidor

Inbjudan till

 

Åsracet 2019

 

den 6 oktober

Välkomna till ett annorlunda rullskidlopp uppför Söderåsen i en utmanande natur.

 

Klasser Tävling över 9km med masstart i klassisk teknik. Tävlingen har DM status
 

Klasser 2017

För att det skall få räknas som DM kan klasser med för få deltagare komma att slås ihop.

Anmälan Via idrottonline och tävlingskalendern. Sista dag för anmälan är 30 september.  
Start

Samtliga klasser startar 11:00.

Startavgift 100kr för ungdom/junior. Från D/H21 och uppåt är startavgiften 200kr. Betalning till bankgiro 5062-8866 eller Swish 123 084 58 75. Märk betalningen med namn och personnummer. Startavgiften skall vara betald senast 30 september och måste vara betald för att få starta i loppet. Betald startavgift återbetalas inte.
Efteranmälan Startavgift vid efteranmälan är 150 kr upp t.om klass H/D20. För övriga klasser är startavgiften vid efteranmälan 300 kr och skall betalas på plats med Swish. Efteranmälan sker vid målområdet fram till kl 10:30 under tävlingsdagen.
Banan

Start vid Stenestadsvägen i Norra Vram. Målet är beläget direkt väster om Stenestads Kyrka. Länk till Karta.

Nummerlappar

Nummerlappar hämtas vid målet i Stenestad Kyrka fram till 10:30. KOM I TID då ni skall ta er till starten efter att ha hämtat nummerlapp.

Utrustning Tävlingen körs på standardhjul (2or) och minst ett hjul per skida måste vara utrustat med backspärr. Alla åkare skall bära hjälm och glasögon.
Tidtagning sker manuellt.
Priser Pris till första dam och herre över mållinjen samt att efter att alla gått i mål sker utlottning av priser bland närvarande deltagare.
Tävlingsregler Åkning kommer att ske på allmänna vägar, så håll till höger. Vanliga trafikregler gäller. Allt deltagande sker på egen risk. 
Parkering och transport Parkering vid anvisade platser vid Stenestads Kyrka och vid starten i Norra Vram. Vi uppmanar alla att samåka till tävlingen och även att försöka koordinera transport från målet till starten. Start och mål är inte på samma plats och vi har begränsade möjligheter att skjutsa er från målet till starten. Gäller innan och efter tävling.
Övrigt

Målområdet kommer alltid att vara bemannat. Överdragskläder vid start lämnas i startbilen. Det kommer inte att finnas tillgång till dusch.

Tävlingsledare och info

Stefan Petterson, 0736-427214
Information kommer även att finnas på vår hemsida: 
bjornstorpsif.se