Björnstorps IFs träningstider

Löpträning sker i grupp eller enskilt. Vi tränar löpning både i naturen, och på bana. Ute och inomhus. Olika underlag terräng, asfalt och tartan. Backe, intervaller och allt möjligt. Du kan få hjälp och tips av vår tränare Arne Mårtensson.

I Skrylle gäller att vi har fritt inträde i samband med klubbens träningar, max en gång per vecka. I kassan eller av tränaren får du ett eget kort, där din närvaro markeras för varje vecka. Det är möjligt att utnyttja förmånen både för klubbens löp- och skidträningar, men det gäller totalt max ett tillfälle per vecka.

Samlingsplatser

I Skrylle samlas vi vid vår klubbstuga som ligger bredvid den stora informationstavlan i start-/målområdet.

På Centrala idrottsplatsen i Lund samlas vi på stora läktaren.

I Atleticum samlas vi innanför löparbanorna i höjd med start-/mål.

Preliminära träningstider

Sommartid (ca apr-okt)

Tisdag kl. 18:00 Skrylle
Torsdag kl. 18:00 Lunds Centrala Idrottsplats, intervallträning (17.45 om man vill vara med på löpskolning)

Vintertid (ca nov-mar)

Tisdag kl. 18:00 Skrylle
alt 1
  Torsdag kl. 18:00 Skrylle

Lördag kl. 10:30 Atleticum (Malmö), intervallträning
alt 2
  Torsdag kl. 18:00
 Atleticum (Malmö), intervallträning (17.45 om man vill vara med på löpskolning)

OBS Ovan angivna träningar är preliminära, och kan justeras efter behov. För senaste information se Löpningssidan, under rubriken "Träning". Där skriver tränaren vad som gäller vecka för vecka.

Skidåkning

Rullskidor

Lördagar ojämna veckor med start den 3/9 kl 9.45 och

Onsdagar jämna veckor med start den 7/9 kl 17.45.

Skidgång

Onsdagar ojämna veckor med start den 14/9 kl 18:00. Samling toppen av St Hans backar.

Plats

Vi utgår från vår klubbstuga på Skrylle, utom vid skidgången. Håll även koll på vår Facebooksida då det är där vi lägger ut information om ändringar måste ske i sista minuten.

Skrylle gäller att vi har fritt inträde i samband med klubbens träningar, max en gång per vecka. I kassan eller av tränaren får du ett eget kort, där din närvaro markeras för varje vecka. Det är möjligt att utnyttja förmånen både för klubbens löp- och skidträningar, men det gäller totalt max ett tillfälle per vecka.

Träningsgrupper

Vid träningstillfällena delar vi in oss i grupper allt efter erfarenhet.

Prova-på

Klubben har 3 par rullskidor för utlåning. 2 par med Salomonbindning och1 par med Rottefellabindning. Det finns även stavar till utlåning.

Vilken teknik lär vi ut?

Inom Björnstorps IF erbjuder vi skidträning (vid god snötillgång) och rullskidsträning enligt klassisk teknik. Vi har i dagsläget inte möjlighet att erbjuda träning som fokuserar på skate-tekniken.

Teknikträningar - Filmer

Vi använder en app som heter Coach's Eye för att filma och studera er teknik. Filmerna exporterar vi till Youtube så att ni själva kan analysera er teknik i efterhand. Här hittar ni filmerna - Länk.

Skidträffar

Vi att bjuda in till skidträffar där du som medlem ska kunna inhämta kunskap av olika slag. Håll utkik på hemsidan så du inte missar bra föredrag och specialträning.

Vi ser alla fram emot en trevlig och givande skidträningar i trevlig gemenskap.

Resor till tävlingar

Vi ordnar resor till ett antal lokala och internationella tävlingar. Se vår årskalender för allt som vi erbjuder i år. Länk. Allt beror så klart på intresse och snötillgång. Håll utkik på vår hemsida samt på vår sida på Facebook.

Uppdaterad: 2016-10-20 10:09
Skribent: Magnus Söderdahl