Medlem i klubben fälld för doping - Björnstorps IF - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

Medlem i klubben fälld för doping

2018-03-27 09:38
Idag kom beskedet från Dopingnämnden att klubbmedlemmen Petra Skiöld fällts för dopingbrott.
  • Uppdaterad: 2018-03-27 09:42

Petra tog silver vid SM 100 km i Borås i juli 2017 och det prov som togs efter loppet visade sig innehålla det otillåtna preparatet furosemid. Detta är en vätskedrivande och dopingklassad substans.

Detta är ytterst beklagligt och klubben tar avstånd från all typ av doping och otillåtna preparat inom idrotten. Petra blir avstängd i 6 månader, men eftersom hon accepterade avstängning under utredningstiden så är straffet nu avtjänat.

Då den otillåtna substansen kan ha tillförts via något kosttillskott vill vi å det starkaste avråda från användning av kosttillskott eftersom de i flera fall visat sig innehålla dopingklassade substanser. Vi vill också understryka den enskildes ansvar när det gäller att försäkra sig om att inga förbjudna substanser används.

Många av klubbens ledare, funktionärer och aktiva är redan idag antidopingutbildade, men fallet har aktualiserat behovet av ett intensifierat antidopingarbete. Som ett led i Friidrottsförbundet satsning "Vaccinera klubben - mot doping" (http://www.rf.se/vaccinera) har styrelsen genomgått kunskapstest, antagit en antidopingplan för klubben, planerar för antidopingdiskussioner med de aktiva och hoppas också kunna utse särskilda antidopingsansvariga i klubben inom kort. Frågor till klubben angående vårt antidopingarbete hänvisas i nuläget till ordföranden Mattias Collin (This is a mailto link eller 0703-810721).

För mer information från Friidrottsförbundet om det aktuella fallet och mer information om doping och antidopingarbete:

http://www.friidrott.se/nyheter.aspx?id=21952
http://www.friidrott.se/medicin/antidoping/program.aspx

Skribent: Mattias Collin
Epost: Adressen Gömd

 

Aktuella Tävlingar 

  

DM VDM 10000 m

fb_bif

Postadress:
Björnstorps IF
Gunnar Sandmark, Oxelgränd 8
27531 Sjöbo

Besöksadress:
Skryllegården, Skryllegården
24791 Södra Sandby

Kontakt:
Tel: 070-520 67 60
E-post: This is a mailto link